Ziraat Bankası 2018 Genel Kurul Toplantısı Ne Zaman?

Genel kurul toplantıları Kamuyu Aydınlatma Platformu çerçevesinde yapılmaktadır. Bu toplantılar her yılın mart ayında yapılmakta ve bir önceki yıla ait tutanağı içermektedir. 2017 yılında yapılan olağan genel kurul toplantısında Cemalettin Başlı üç yıl süreyle yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir. Bunun yanı sıra üyeler arasında görevine devam edip etmeyecek olan kişiler de toplantı ile netice kazanmıştır.

Her yıl yapılan olağan genel kurul toplantısında toplantı başkanı, bakanlık temsilcisi, iki yazman ve iki oy toplayıcının imza yetkisi bulunmaktadır. Toplantıda görüşülen konular toplantının ardından maddeler halinde ve detaylı şekilde açıklanmaktadır. Bunun yanı sıra toplantının açılış ve kapanış saatleri de bilgiler arasında yer almaktadır.

Ziraat Bankası 2018 Genel Kurul Toplantısı

Ziraat Bankası genel kurul toplantısı Anafartalar Mahallesi Atatürk Bulvarı No:8 Altındağ-ANKARA adresinde yapılmaktadır. Toplantıda bulunacak bakanlık temsilcisi Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nün ilgili tarih ve yazısına istinaden görevlendirilmektedir. Genel kurul toplantısı banka esas sözleşmesinin 14. Maddesine bağlı kalınarak Yönetim kurulu başkan vekili tarafından açılmaktadır. Yazman ve oy toplayıcılığı yapacak olan kişiler oy birliği ile seçilmektedir.

Toplantıda yer alan üçüncü maddede genellikle banka denetim kurulu raporu okunmakta, bağımsız denetim raporu genel kurulun bilgisine sunulmaktadır. Ardından oylama yapılmakta Denetim Raporu ile Faaliyet raporu oy birliğine sunulmaktadır. Gündemin dördüncü maddesinde ise temel alınan yılın hesap dönemine ait Bilanço ile Kar/zarar hesapları ve kar dağıtımı ile ilgili yönetim kurulunun teklifi okunmaktadır.

Ziraat Bankası 2018 Genel Kurul Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Ziraat Bankası olağan genel kurul toplantısı her yıl mart ayı civarında yapılmaktadır. Ancak geçtiğimiz yıl toplantı ileri bir tarihe ertelenerek Haziran ayının ikinci haftasında gerçekleşmiştir. Bankanın temsilcilerinden meydana gelen genel kurul un toplanma süresi mart ayı sonuna kadar olacak şekilde belirlenmektedir. Bu toplantı esnasında gerekli kararlar alınmakta, yeni çalışma yılı hakkında kararlar verilmektedir. Buna yönelik toplanma usulü ve karar yeter sayısı Türkiye Bankalar Birliği tarafından bildirilmektedir.

Genel kurul toplantısında hesaplara ve yıllık çalışmaya dair denetçiler ve yönetim kurulu raporlarıyla bütçe incelenmekte ve onaylanmaktadır. Bunun yanı sıra dilek ve öneriler de toplantı sırasında görüşülmektedir.

2018 Yılında yapılacak olan 2017 yılına ait genel kurul toplantısının Nisan ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

Ziraat Bankası 2017 Net Karı Ne Kadar?

Bir önceki yıl ile kıyaslandığında Ziraat Bankası’nın net karı bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında yüzde yirmi bir artış göstermiştir. Yapılan açıklamalara göre bankanın 2017 net karı 7.9 milyar liraya yükselmiştir. Kredi ve alacakları ise 298.3 milyar liraya çıkarak yüzde yirmi sekiz artış meydana getirmiştir.

Ziraat Bankası’na ait bilanço Kamuyu Aydınlatma platformu üzerinde yer almaktadır. Başta bankanın net karı olmak üzere net faiz gelirleri, net ücret ve komisyon gelirleri, kredi ve alacakları gibi pek çok bilgi bilanço içerisinde yer almaktadır.

Ziraat Bankası Temettü Ödemesi Ne Zaman?

Bilindiği üzere kamu bankalarında çalışan kişiler her yıl temettü ödemesi almaktadır. Yılda genelde 2 maaş ödemesi olarak verilecek olan temettünün hesaplanmasında geçmişteki kar payı oranlarına göre tahmin yapılabilmektedir. Diğer adı kar payı olan temettü bazı durumlarda nakit yerine hisse senedi olarak da verilebilmektedir.

Ziraat bankası çalışanlarına temettü ödemesi yapılan açıklamalara göre hesap dönemini takip eden beşinci ayın sonuna kadar yapılmaktadır. Temettü dağıtımında Ziraat bankası diğer bankalar ile kıyaslandığında ciddi tutarlarda temettü ödemesi yapmaktadır. Bu nedenle kurulduğu günden bu yana bankalar arasında önemli bir yere sahiptir.

Ziraat Bankası 2018 Genel Kurul Toplantısı Ne Zaman?
3.4 (68%) 10 votes